A térd anatómiája és a térdízület működése

Térdízület felépítése

A porc anatómiája Az ízületi porc funkciója és alkotói Számos különböző szövetet, szerrészletet hívunk a mindennapi nyelvben porcnak.

a porcszövetek regenerálódását stimuláló gyógyszerek

Porc alkotja a növekedési zónákat növekedési vagy más néven physealis porc. Rostos porc kollagén rostos porc alkotja az ínak, térdízület felépítése csontos tapadási helyét, az ízületi porcgyűrűket meniscusokés a porckorong külső rostos gyűrűjét annulus fibrosus.

A térdízület szerkezete - szalagok és inak

Rugalmas porc rugalmas rostos porc, elasztikus porc jelen van sok belső szervben, pl. Ízületi porc üvegporc, hyalin porc borítja a hosszú csontok azon végeit, melyek másik csonttal ízesülnek és mozgó vagy éppen merev ízületet alkotnak diarthrodialis ízületek.

térdízületi izületi gyulladás szinovitisz

A fent felsoroltakból az ízületek normál funkciójához elengedhetetlen ízületi porc az, melyről részletesebben szólunk, mivel a leggyakoribb ízületi porcsérülések helyét ízületi üvegporc borítás fedi, vagy fedte, s a porcpótlás legfontosabb célja, hogy ilyen, vagy az eredetihez hasonló minőségű porcborítással lássuk el a beteg területet.

Az ízületi porc legfontosabb funkciója, hogy rajta keresztül történik az térdízület felépítése az ízületi felszínek között, lehetővé teszi a szinte súrlódásmentes mozgást, egyenletesen szétoszlatja a ráható erőket az egész ízületen belül és csillapítja az esetleges nagyobb ütésekből származó rázkódást is.

kondroitin glükózamintablettákkal

A csigolyák közti porckorong felépítése A térdízület porcborítása Kedvencek közé © www. A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg. Ez az oldal a GVOP - 3.

a kondroitin és a glükozamin legjobb gyógyszere